Mentalskötare och Undersköterska.


Säters rättspsyk.




Något som är sjukt bra med min linje är att jag får två titlar/diplom när jag går ur skolan.
Dock får man ju inte titeln förrän man tagit sitt första steg innanför dörrarna till arbetsplatsen.

idag på jobbet pratade jag och min chef om mitt liv och min framtid.
problemet med mig är att jag vill så jäkla mycket, jag vill bli så mycket, för mycket? listan kan göras lång.
är nog en sån som kommer att spendera majoriteten av mitt liv på pluggande för att ständigt lära mig och bli bättre. Varför inte? Se på världen, ditt liv varför inte nyttja det till max?
Du kan inte alltid veta allting om allt, men du kan alltid bli bättre.

Jag har iallafall kommit fram till att jag ska ta vara på min ena titel som vårdare, skulle vilja jobba inom kriminalvården ett tag, på en rättspsykiatrisk slutenvårdsanstalt eller nått sånt.
Jag har en stor vilja att hjälpa andra människor, nästan för stor.

Är så intresserad utav psykiska sjukdomar samt störningar och människor så det är inte sant. Älskar att sitta och läsa en massa utredningar,förundersökningar,dokumentationer och sånt.

Får ofta höra; men du kan inte ställa in dig på att du kommer att kunna hjälpa alla människor.
Nej det säger jag inte heller, jag är ingen mother theresa men att ha viljan är väl endå nästan den viktigaste delen i ett sånt jobb? Och alla människor är enskilda egna individer, du kan aldrig hjälpa någon som inte vill ha hjälp. Och så är det. du kan aldrig tvinga dig på någon, alla har rätt att leva sina liv på sitt sätt hur sjukt det än kan låta i vissa sammanhang.
Men det är också ett annat tänkande när det gäller grovt sjuka människor. Well, det blir nog jätte bra.


Min chef; hur kommer det att se ut, en snygg blond långhårig tjej med plutläppar på en anstalt för psykiskt sjuka? sen skrattade han, haha! Seriöst!! Måste man se ut som en skata för att jobba inom det yrket? Visst att jag är ytlig men det skulle aldrig få gå ut över mitt jobb. Menar man kan ju inte göra så mycket åt hur man ser ut. Och man ska inte behöva ändra utseende efter arbete.
Folk säger jämt jämt jämt; bli modell, artist blabla. men ja vill ha ett seriöst jobb, något som jag brinner för och där jag helst aldrig sitter still. Polis skulle ju vara utmärkt haha men nej det är inget för mig. Är för feg för sånt. ;(

Och där kommer vi in i min nästa dröm som jag ska uppfylla redan i höst - att bli make up artist & hårstylist.
Jag är sjukt kreativ och älskar färger och former så det kommer passa mig riktigt bra.
Visar jag vad jag kan för min lärare i den utbildningen har jag stor chans att komma långt, riktigt långt. Vilket jag vill.

Den tredje är att bli professionell hårfrisör, har velat bli det så länge jag kan minnas.


But still, finns inget bättre än att hjälpa andra människor, och så är det.
Att gå hem ifrån jobbet och veta att man gjort någon en stor tjänst genom att bara finnas där är nog den bästa känslan som finns. Dock måste jag bli bättre på att släppa saker när jag går ifrån jobbet, är ju specialist på att ta med mig jobbet hem.

Vill även bli ambulanssjuksköterska & barnmorska. + 10 saker till minst!

Fan vad djupt det här vart nu då, men det var ju inte meningen, haha! ;d
När jag läser det här kan jag inte låta bli att skratta åt mig själv,det är bara nåt jag undrar; hur i helsike ska du hinna med allt det här?
Plötsligt känns livet alldeles för kort.

Kommentarer
Postat av: Emilia

Jag tycker det är viktigt att ha drömmar och speciellt drömmar, man måste börja någonstans. Jag kommer nog också vara en sådan person som hela tiden kommer på något jag skulle vilja arbeta med, jag tänkte faktiskt också på kriminalvården idag haha, det är sjukt. Men jag skulle nog inte platsa där, men ibland såå drömmer man sig bort. Jag vill så mycket, som jag inte vet kommer gå. Men att kämpa är det ända man kan göra!! DU är duktig!

2011-03-31 @ 19:52:33
URL: http://emiliaviksell.blogg.se/
Postat av: Jennie svarar;

Söt du är Emilia!

Ja och det jag tycker om med vården överhuvudtaget är att det finns såå många vägar att gå, trivs du inte är det bara att pröva nått annat utan att behöva plugga en massa, eller ja de beror ju på vilken rank man vill ha.



kriminalvården är sjukt spännande, ska bli så otroligt kul!

2011-04-01 @ 12:30:41
URL: http://dirtyu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0